Kuřecí kousky s lečem na cibulce - postup přípravy
Inspirujte se velmi rychlým a jednoduchým receptem na kuřecí kousky s lečem podle paní Marie Kopalové. Přípravu pokrmu zvládnou i začátečníci a nemusí se ho bát ani dietáři. Jídlo je lehké a díky přidané zelenině výživné.
Ingredience
Příloha
Nejprve v osolené vodě vařte 15–20 minut důkladně propranou rýži, kterou následně sceďte.
Tip: Místo rýže můžete použít jinou oblíbenou přílohu, jako je například kuskus, ale také třeba oblíbené pečivo.
Cibuli nakrájejte nadrobno a na rozpáleném oleji ji smažte 4 minuty, do zlatova. Mezitím nakrájejte na kousky kuřecí maso, které k cibuli přidejte.
Maso ochuťte solí, pepřem, ingredience důkladně promíchejte a pod pokličkou jej, na mírném ohni, duste přibližně 10 minut. Zatím spařte rajčata, sundejte z nich slupku a nakrájejte je na kousky.
Na kousky nakrájejte také omytou papriku, z které jste odstranili semeník a vmíchejte ji do směsi v hrnci s masem. Duste přibližně 2 minuty a do směsi přimíchejte rajčata.
Do pokrmu vmíchejte kečup a sójovou omáčkou. Vařte ještě 1 minutu a hotové kuřecí kousky s lečem servírujte s rýží.
Poznámka: Místo kečupu můžete použít rajčatový protlak.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.