Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Srdíčka na paprice se žampiony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Srdíčka na paprice se žampiony - postup přípravy

Tento pokrm uvítají všichni milovníci chutných, výživných a dietních pokrmů. Jelikož srdíčka obsahují minimum tuku, je těžké po nich přibrat. Připravte si jednoduchý oběd nebo večeři podle receptu paní Romany Važanské.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Omyjte a na nudličky nakrájejte také červenou papriku, z které jste odstranili semeník.

2. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli. Následně přidejte do hrnce srdíčka, která osolte, opepřete a smažte přibližně 3 minuty. 

3. KROK

Po této době do hrnce vmíchejte žampiony s červenou paprikou a vše ochuťte mletou paprikou. 

Poznámka: Po přidání mleté papriky smažte pokrm maximálně 30 vteřin, jinak by mohla paprika zhořknout.

4. KROK

Do hrnce vlijte vývar a srdíčka na paprice duste pod pokličkou 30 minut, do změknutí. Na závěr do směsi přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali trochu hladké mouky a vařte ji minimálně dalších 10 minut. 

Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.

5. KROK

Tip: Hotový pokrm podávejte s vařenou rýží, do které můžete vmíchat hrášek a ozdobit ji kousky petrželky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů