Kuřecí minutka na cibuli a česneku - postup přípravy
Rychlovky jsou v dnešní době čím dál tím více oblíbené, jelikož v každodenním shonu není vždy čas na náročné vaření. Tato kuřecí minutka vás dostatečně zasytí. Recept můžete navíc použít i na jiné druhy masa, jako je například vepřové.
Ingredience
Cibulový základ
Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na větší kusy a dejte je do mísy, ve které je následně okořeníte černým pepřem, česnekem a solí. Důkladně vše promíchejte a nachystejte si menší mističku. Do té rozklepněte vejce, přidejte kukuřičný škrob a promíchejte dohladka. Vzniklou směs přilijte k masu a opět promíchejte.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a dejte na něj osmažit obalené kousky masa. Na tenčí a menší kusy vám budou stačit 4 minuty z jedné strany, u větších kusů přidejte 1–2 minuty. Po uplynulé době maso otočte a smažte z druhé strany okolo 5 minut.
Mezitím cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte nadrobno. Jakmile se maso dosmaží, odeberte ho z pánve a dejte na ní restovat česnek. Po 20 sekundách k němu přidejte cibulku a restujte, dokud cibule nezesklovatí. V případě potřeby dolijte olej.
Jakmile cibule zesklovatí, sejměte pánev z ohně, přidejte do ní mleté chilli, sójovou omáčku a důkladně směs promíchejte. Vraťte na ní orestované maso, přidejte máslo a pánev dejte na sporák. Vše smažte ještě 2 minuty. Poté můžete podávat s oblíbenou přílohou, dobrou chuť!