Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová terina se slaninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Bramborová terina se slaninou - postup přípravy

Bramborová terina se slaninou, sýrem a olivami je vynikajícím pokrmem, který můžete připravit snadno a rychle. Pokud chcete, můžete to zkusit připravit i s jinými kombinacemi surovin. Přidat tam můžete podle vlastní chuti bazalku a česnek, mrkev a houby atd. Fantazii se meze nekladou, a pokud máte rádi určitou kombinaci chutí, můžete ji do tohoto pokrmu snadno začlenit.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Vložte je do hrnce s mírně osolenou vodou. Vařte do měkka. Poté z nich udělejte bramborovou kaši. Do pyré dejte máslo, nakrájenou petrželku, nasekaný kopr, pepř a nastrouhaný parmezán a vše dobře promíchejte. Vezměte formu na dort a vymastěte olejem. Rozložte do ní plátky slaniny trochu šikmo a tak, aby konce visely vně formy, abyste s nimi mohli později zakrýt celý výtvor.




Polovinu bramborové kaše rovnoměrně rozetřete na slaninu a dobře umačkejte. Přidejte polovinu nakrájeného sýra na tenké plátky a zakryjte s ním bramborovou kaši.

Na něj položte černé olivy, druhou polovinu bramborové kaše a na ni opět plátkový sýr.

Nakonec ohněte konce plátků planiny jeden po druhém a vše zakryjte.

Pečte po dobu 30 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Na talíř terinu otočte vzhůru nohama. Podávat ji můžete klidně samotnou, nebo se zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů