Pečené kuřecí pastrami v medovo-hořčičné marinádě - postup přípravy
Pokud pořádáte rodinnou sešlost, vyzkoušejte recept na pečené kuřecí pastrami v medovo-hořčičné marinádě. Doplnit ho můžete osvěžujícím zeleninovým salátem, avšak skvěle se bude hodit i do baget nebo sendvičů.
Ingredience
Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou a zbavte se všech nejedlých částí, jako jsou blány a šlachy. Do vody přidejte cukr a sůl. Jakmile se rozpustí, vložte maso do solného roztoku a nechte ho marinovat po dobu 2 hodin.
Poté maso vyjměte z vody a osušte ho. Minimálně 2 kuřecí prsa položte na sebe a svažte je potravinářským provázkem k sobě. Postupujte tímto způsobem, dokud budete mít dostatek masa.
V misce smíchejte med, mletou papriku, kmín, hořčičná semínka a koriandr. Tuto směs důkladně potřete na kuřecí prsa a nechte maso marinovat po dobu 30–60 minut v lednici.
Kuřecí prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Maso pečte po dobu 30 minut.
Poté vypněte troubu, neotevírejte ji a kuřecí prsa nechte odpočívat po dobu 2 hodin. Nakonec odstraňte potravinářský provázek, nakrájejte maso na plátky a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Maria Sterh