Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuřecí pastrami v medovo-hořčičné marinádě

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené kuřecí pastrami v medovo-hořčičné marinádě - postup přípravy

Pokud pořádáte rodinnou sešlost, vyzkoušejte recept na pečené kuřecí pastrami v medovo-hořčičné marinádě. Doplnit ho můžete osvěžujícím zeleninovým salátem, avšak skvěle se bude hodit i do baget nebo sendvičů.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou a zbavte se všech nejedlých částí, jako jsou blány a šlachy. Do vody přidejte cukr a sůl. Jakmile se rozpustí, vložte maso do solného roztoku a nechte ho marinovat po dobu 2 hodin.

2. KROK

Poté maso vyjměte z vody a osušte ho. Minimálně 2 kuřecí prsa položte na sebe a svažte je potravinářským provázkem k sobě. Postupujte tímto způsobem, dokud budete mít dostatek masa.

3. KROK

V misce smíchejte med, mletou papriku, kmín, hořčičná semínka a koriandr. Tuto směs důkladně potřete na kuřecí prsa a nechte maso marinovat po dobu 30–⁠60 minut v lednici.

4. KROK

Kuřecí prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Maso pečte po dobu 30 minut.

5. KROK

Poté vypněte troubu, neotevírejte ji a kuřecí prsa nechte odpočívat po dobu 2 hodin. Nakonec odstraňte potravinářský provázek, nakrájejte maso na plátky a servírujte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Maria Sterh

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů