Kuřecí plátek na pivu se zeleninovým salátem - postup přípravy
Milovníci masa a piva, pozor! Tento recept je pro vás jako stvořený. Lahodná, zdravá a lehká večeře vás nebude stát téměř žádné ingredience a vyžaduje jen velmi málo úsilí, proto rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet.
Ingredience
Na zeleninový salát
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na dva slabší plátky, které ještě rozdělte příčně na poloviny. Každý kousek masa po obou stranách jemně rozklepejte paličkou a podle chuti je všechny posypejte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Koření poté rukama dobře vmasírujte do masa rukama. Nakonec jej posypejte dvěma lžícemi hladké mouky a opět promíchejte, aby se plátky moukou kompletně obalily.
Na sporáku rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a osmahněte na něm kuřecí plátky 3 minuty z každé strany, dokud mírně nezezlátnou. Poté maso zalijte pivem, přiklopte pokličkou a 5 minut povařte.
Po 5 minutách otočte plátky na druhou stranu a pokračujte ve vaření pod pokličkou dalších 5 minut. Během té doby se pivo téměř odpaří. Otočte maso ještě jednou a ještě chvíli pokračujte v dušení pod pokličkou.
Mezitím připravte zeleninový salát. Nakrájejte salátovou okurku na kolečka, červenou papriku na menší kostky, rajče nakrájejte na čtvrtiny a ty rozkrájejte na tenké plátky. Zeleninu vsypte do mísy, posypejte ji trochou soli a sušených bylinek, zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte.
Kuřecí pivní řízečky servírujte spolu s kopečkem zeleninového salátu, případně s bramborem, hranolky či jinou oblíbenou přílohou.
Videopostup krok za krokem