Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí plátek na pivu se zeleninovým salátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí plátek na pivu se zeleninovým salátem - postup přípravy

Milovníci masa a piva, pozor! Tento recept je pro vás jako stvořený. Lahodná, zdravá a lehká večeře vás nebude stát téměř žádné ingredience a vyžaduje jen velmi málo úsilí, proto rozhodně stojí za to tento recept vyzkoušet.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na zeleninový salát

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na dva slabší plátky, které ještě rozdělte příčně na poloviny. Každý kousek masa po obou stranách jemně rozklepejte paličkou a podle chuti je všechny posypejte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Koření poté rukama dobře vmasírujte do masa rukama. Nakonec jej posypejte dvěma lžícemi hladké mouky a opět promíchejte, aby se plátky moukou kompletně obalily.

2. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a osmahněte na něm kuřecí plátky 3 minuty z každé strany, dokud mírně nezezlátnou. Poté maso zalijte pivem, přiklopte pokličkou a 5 minut povařte.

3. KROK

Po 5 minutách otočte plátky na druhou stranu a pokračujte ve vaření pod pokličkou dalších 5 minut. Během té doby se pivo téměř odpaří. Otočte maso ještě jednou a ještě chvíli pokračujte v dušení pod pokličkou.

4. KROK

Mezitím připravte zeleninový salát. Nakrájejte salátovou okurku na kolečka, červenou papriku na menší kostky, rajče nakrájejte na čtvrtiny a ty rozkrájejte na tenké plátky. Zeleninu vsypte do mísy, posypejte ji trochou soli a sušených bylinek, zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte.

5. KROK

Kuřecí pivní řízečky servírujte spolu s kopečkem zeleninového salátu, případně s bramborem, hranolky či jinou oblíbenou přílohou.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů