Kuřecí prsa zapečená se sýrem a slaninou - postup přípravy
Kuřecí maso je ideální pro rychlou přípravu rychlého teplého oběda nebo večeře po návratu z práce domů. A na jaký způsob bude kuřecí maso krásně propečené, ale zůstane šťavnaté? V kombinaci se sýrem a slaninou! Sýr dodá výjimečnou chuť, slanina provoní kuřecí maso a zajistí, aby se při pečení nevysušilo. Večeře bude raz dva hotová a rodina se bude oblizovat ještě dlouho poté, co bude pekáček prázdný!
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na 6 tenčích plátků a pomocí paličky na maso jemně naklepejte. Prolisujte česnek a potřete maso směsí soli, pepře a česneku.
Mozzarellu nakrájejte na kousky, případně použijte strouhanou, obdobně nastrouhejte druhý tvrdý sýr typu ementál, gouda nebo eidam. Sýry smíchejte a posypte jimi plátky masa, stočte je do ruličky a obalte pomocí plátků slaniny. Můžete přichytit pomocí párátka, aby rulička pevně držela pohromadě.
Vymažte zapékací misku olejem a položte masové rolky jednu vedle druhé. Zalijte vodou a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 25 minut. Asi v polovině pečení roládky otočte, aby se propekly také z druhé strany a pravidelně polévejte výpekem, maso se pak nevysuší a zůstane pěkně šťavnaté. Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží, hodí se také pita chleba nebo opečená bagetka. V letních měsících doplňte zeleninovým salátem.
Do pekáčku můžete přidat také zeleninu, která se upeče spolu s kuřecím masem. Vhodné jsou baby mrkvičky, rajčata nebo papriky nakrájené na plátky. Originální chuť dodají čerstvé bylinky ze zahrádky, vhodné jsou bazalka, oregano, tymián nebo rozmarýn.