Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoláda se dvěma druhy oříšků

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí čokoláda se dvěma druhy oříšků - postup přípravy

Kdo by nemiloval čokoládu! Možná vás nikdy ani nenapadlo, že si ji můžete připravit ve vlastní kuchyni. Postup je velice jednoduchý, takže se není vůbec čeho obávat. Výsledek potěší celou rodinu a je také skvělým dárkem pro vaše blízké.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte veškeré oříšky. Nahrubo nasekejte vlašské a lískové ořechy. Dejte je péct na 5–8 minut na 200 °C do trouby, aby lehce zhnědly. Čokoládu můžete pochopitelně připravit i bez ořechů, pokud je nemáte rádi nebo na ně má někdo z vaší rodiny alergii. Bude chutnat dobře i bez nich. Místo ořechů můžete použít například sušené ovoce, pokud chcete docílit jiné chutě.

2. KROK

Poté si v míse smíchejte sušené mléko s kakaem. Do hrnce dejte cukr a vodu, přiveďte je k varu a vařte po dobu 5 minut. Po uplynutí této doby odstavte hrnec z plotny, přidejte máslo a rumovou esenci a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Následně tuto směs nalijte do mísy s kakaem a sušeným mlékem.

3. KROK

Vše důkladně promíchejte a přidejte vlašské a lískové ořechy nebo jinou surovinu, kterou jste si vybrali. Poté směs přesuňte do obdélníkové zapékací mísy vyložené potravinářskou fólii nebo pečicím papírem. Nechte čokoládu na několik hodin vychladnout, aby mohla nádherně ztuhnout do podoby, kterou by měla mít. Můžete ji i dát do lednice.

4. KROK

Po ztuhnutí ji jednoduše nakrájejte na kostičky a podávejte. Uvidíte, že děti budou nadšené a získáte jedinečný a netradiční dárek, který si vaši blízcí opravdu vychutnají. Navíc ji můžete udělat v jejich oblíbené verzi a ukázat jim, že je velmi dobře znáte a přesně víte, co mají rádi.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů