Kuřecí rarášky se studenou hořčičnou omáčkou - postup přípravy
Co jsou to rarášky? Přece řízečky připravené z proužků pokrájeného masa. Nejsou to mleté karbanátky ani klasické řízky. Je to něco mezi tím. Rarášky připravíte rychle a jen z pár surovin a jejich chuť a vůně je přitom nebeská. Můžete je navíc podávat s bramborovými hranolky a zeleninovou oblohou, s vařenými brambory i s bramborovou kaší. Vždy budou chutnat skvěle.
Rarášky
Hořčičná omáčka
Kuřecí prsíčka umyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte je na tenké proužky.
Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kousky. Můžete použít i mixér. Do misky vyklepněte vajíčko, přidejte k němu cibuli, sůl, pepř a sušený česnek a dobře rozšlehejte. Do této směsi přidejte také na kousky pokrájené změklé máslo, dobře rozmíchejte a přidejte do této směsi pokrájené proužky masa. Důkladně vše promíchejte, aby se maso obalilo vaječnou směsí. Nakonec vše zaprašte dvěma lžícemi hladké mouky a opět důkladně promíchejte.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Když je horká, ztlumte oheň na střední úroveň a lžící odeberte kus hmoty a rozprostřete ji na pánev do tvaru malé placičky. Ty smažte z každé strany po dobu kolem dvou minut, vyjměte z pánve a nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami.
Pak připravte hořčičnou omáčku. Do misky vyklopte zakysanou smetanu, majonézu a přidejte lžíci hořčice. Šlehačem či mixérem všechny tři přísady dobře smíchejte. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a přidejte ji k hořčičné směsi. Ještě jednou promixujte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Dobrou chuť.