Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kuřecí kebab

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 200 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kuřecí kebab - postup přípravy

Kebab je pokrm, který do našich krajin přišel vcelku nedávno, ale spousta lidí si ho již za takovou chvíli stihla naprosto zamilovat. Tento recept je navíce jednoduchý na přípravu a nemálo na něm ušetříte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a dejte do ní řecký jogurt. Poté k němu přidejte oregano, mletý kmín, granulovaný česnek, mletou sladkou papriku, volitelně chilli, olivový olej, sůl a mletý černý pepř. Vše promíchejte dohromady a přidejte do mísy kuřecí stehenní řízky. Důkladně je promíchejte s marinádou a zakryjte mísu potravinářkou fólií.

2. KROK

Dejte mísu do lednice na jednu až dvě hodiny, aby maso nasáklo všechny chutě. Po vytažení rozložte na stůl dva větší obdélníky potravinářské fólie, jeden přes druhý (viz video). Přeneste na ně kuřecí maso s marinádou. Naneste ho do tvaru obdélníku a vyskládejte ho na sebe. Poté ho do potravinářských fólií zarolujte tak, abyste získali roládu. Konce fólie z obou stran zavažte gumičkou. Dejte poté roládu do mrazáku, dokud maso kompletně nezamrzne.

3. KROK

Mezitím můžete připravit zeleninu. Rajčata nakrájejte na tenké plátky, totéž proveďte se salátovou okurkou, bílým a červeným zelím a nakonec i cibulkou. Zmrzlé maso vytáhněte, vybalte ho z fólie a krájejte ho na co nejtenčí plátky. Rozpalte na pánvi dostatečné množství rostlinného oleje a maso na něm zprudka osmažte. Hotové maso naservírujte na talíř spolu se zeleninou a případně i hranolky, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů