Palačinky plněné mletým masem a rýží - postup přípravy
Nevíte-li, co nabídnout svým blízkým k večeři nebo jako předkrm, připravte jim palačinky plněné mletým masem. Mají bohatou chuť a zvládnou je i začátečníci.
Náplň
Těsto
Na smažení
Rýži důkladně properte, vařte ji v osolené vodě 11 minut a poté ji sceďte.
Poznámka: Doba 11 minut je pouze orientační. Při vaření rýže se vždy řiďte pokyny k přípravě na obalu konkrétního produktu.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte stroužek česneku 30 vteřin. Poté ho vyndejte a do pánve vložte mleté maso, které ochuťte solí a pepřem.
Maso smažte přibližně 3 minuty, dokud nezhnědne. Následně ho přikryjte pokličkou a smažte 15 minut. Po této době mleté maso vložte do větší mísy, kde ho smíchejte s uvařenou rýží.
Pokračujte s přípravou palačinkového těsta. V samostatné misce vyšlehejte vejce se solí a cukrem. Do jiné mísy vsypte mouku, kterou smíchejte s perlivou vodou a mlékem. Přidejte olej a začněte s pečením palačinek.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Na pánvi rozprostřete přibližně naběračku těsta, které smažte 30 vteřin z každé strany. Postup opakujte, dokud budete mít těsto. Usmažené palačinky pokryjte připravenou masovou směsí a zarolujte je.
Palačinky vložte na pánev, kde je smažte asi 1 minutu, z každé strany, dohněda.
Tip: Palačinky plněné mletým masem servírujte jako rychlou večeři, svačinku nebo originální předkrm.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: RYCHLE a SNADNÉ recepty