Masový koláč se sezamovými semínky - postup přípravy
Pokud nevíte, co k obědu nebo večeři, připravte si šťavnatý masový koláč s křupavými sezamovými semínky na povrchu. Pokrm je plný rozmanitých chutí a dokonale zasytí.
Masová směs
Těsto
Na posypání
Na smažení a vymazání
Na pánvi s rozpuštěným máslem smažte 2 minuty mleté maso, do zhnědnutí. Přidejte k němu nadrobno nakrájenou šalotku a směs ochuťte solí, pepřem a kmínem.
Do směsi vmíchejte také koriandr se skořicí a smažte ji 5 minut. Poté přidejte mletou sladkou papriku, nasekanou petrželku a oloupaný nastrouhaný brambor.
Poznámka: Z bramboru vymačkejte maximum šťávy.
Masovou směs smažte dalších 5 minut a mezitím připravte těsto. V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a kefírem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Polovinu těsta vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a pokryjte ji masovou směsí. Tu zalijte zbytkem těsta a posypte sezamovými semínky.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut a podávejte ho nakrájený na kousky.
Poznámka: Masový koláč nechte 10 minut odpočívat předtím, než ho budete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte