Dort s čokoládovou polevou a vanilkou - postup přípravy
Pochutnejte si na dezertu, ke kterému nebudete potřebovat želatinu, troubu ani mixér. Dort s čokoládovou polevou je nadýchaný, vláčný a snadný na přípravu.
Korpus
Poleva
Na vymazání
Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do směsi přidejte cukr se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Následně přilijte mléko s olejem, citronovou šťávou a vytvořte těsto, které vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a vymazaného olejem.
Těsto zakryjte alobalem a na 1 hodinu ho položte do hrnce s horkou vodou a napařovací vložkou do hrnců, který zakryjte pokličkou.
Po hodině vyjměte korpus a položte ho na chladící mřížku. Na závěr připravte polevu. Horké mléko smíchejte s čokoládou, máslem a vzniklou polevou pokryjte celý korpus.
Poznámka: Dort s čokoládovou polevou servírujte nakrájený na kousky poté, co vychladne a poleva ztuhne. Díky tomu bude lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Über Desserts