Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s čokoládovou polevou a vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Dort s čokoládovou polevou a vanilkou - postup přípravy

Pochutnejte si na dezertu, ke kterému nebudete potřebovat želatinu, troubu ani mixér. Dort s čokoládovou polevou je nadýchaný, vláčný a snadný na přípravu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Poleva

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do směsi přidejte cukr se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Následně přilijte mléko s olejem, citronovou šťávou a vytvořte těsto, které vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a vymazaného olejem. 

3. KROK

Těsto zakryjte alobalem a na 1 hodinu ho položte do hrnce s horkou vodou a napařovací vložkou do hrnců, který zakryjte pokličkou. 

4. KROK

Po hodině vyjměte korpus a položte ho na chladící mřížku. Na závěr připravte polevu. Horké mléko smíchejte s čokoládou, máslem a vzniklou polevou pokryjte celý korpus. 

5. KROK

Poznámka: Dort s čokoládovou polevou servírujte nakrájený na kousky poté, co vychladne a poleva ztuhne. Díky tomu bude lépe stravitelný.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Über Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů