Kuřecí s mrkví a vařenými bramborami - postup přípravy
Kuřecí s mrkví a bramborami, podle paní Petry Pospíchalové, spojuje šťavnaté maso s výživnou zeleninou. Potěšte své blízké zdravým, chutným, rychlým a snadným jídlem.
Na maso
Příloha
Na zahuštění
Příloha
Nejprve oloupejte brambory a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, doměkka.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejdříve, nakrájejte je na menší kousky.
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a vložte je do pánve s rozpáleným olejem, kde je ochuťte solí, pepřem, čubricou, kmínem a kořením Kuře pečené. Maso smažte 5–6 minut ze všech stran, dozlatova.
Poznámka: Maso můžete ochutit jakýmkoliv kořením dle vlastní chuti. Můžete použít například také grilovací koření.
Po této době maso podlijte vodou a do pánve přidejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku a také trochu sladké chilli omáčky. Do směsi nakonec vsypte škrob a vmíchejte nasekanou petrželku. Pokrm vařte 2 minuty a odstavte ho z tepla.
Tip: Aby se ingredience lépe propojily, doporučujeme škrob nejprve rozmíchat v troše vody a poté jej vlít do směsi s masem.
Nyní připravte dušenou mrkev. Oloupejte ji, nakrájejte nadrobno a vložte ji do pánve s rozpuštěným máslem, kde ji osolte, opepřete a ochuťte mletým kmínem.
Tip: Mrkev můžete, místo krájení, nastrouhat na jemném struhadle.
Mrkev 2 minuty smažte, poté ji podlijte vodou a pod pokličkou ji duste, na mírném ohni, 15 minut. Jakmile mrkev změkne, zahustěte ji lžičkou mouky rozpuštěné ve vodě, dochuťte ji cukrem, solí a pár kapkami citronové šťávy.
Kuřecí s mrkví podávejte s vařenými bramborami.
Tip: Brambory můžete ozdobit čerstvou petrželkou. Místo brambor můžete pokrm servírovat také s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.