Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 recepty na slané miništrúdly

2 recepty na slané miništrúdly - postup přípravy

Záviny z listového těsta jsou velmi oblíbené na sladký způsob, ale vynikající jsou i slané varianty. A to obzvláště, když je hostům naservírujete v minivariantě.

Ingredience pro:
1 porce

Miništrúdl s klobáskou

Miništrúdl se sýrem, šunkou a smetanou

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Miništrúdl s klobáskou

Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy k němu přidejte smetanu a zamíchejte. Klobásku si nakrájejte na malé kostičky. Zelenou a červenou papriku očistěte a rovněž je nakrájejte na malé kostičky. V mističce si rozšlehejte 1 vejce.

Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pláty o velikosti 28×15 cm. Plech o rozměrech 22×28 centimetrů si vyložte pečicím papírem. Na jednu stranu těsta naneste trochu sýru se smetanou a nasypejte na něj klobásky a papriky. Těsto zabalte, kraje přehněte dovnitř, poté ho celé srolujte a záviny těsně vedle sebe dávejte na plech. Pak je z vrchu potřete vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut.

2. KROK

Miništrúdl se sýrem, šunkou a smetanou

Šunku nakrájejte na kostičky. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Dejte do mísy, přidejte smetanu a promíchejte. Do misky si rozšlehejte vejce.

Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pláty o velikosti 28×15 cm. Plech o rozměrech 22×28 centimetrů si vyložte pečicím papírem. Naneste na jednu stranu těsta směs šunky, sýra a smetany. Těsto zabalte, kraje přehněte dovnitř, poté ho celé srolujte a záviny těsně vedle sebe dávejte na plech. Pak je z vrchu potřete vejcem a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C po dobu 20 minut.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů