Kuřecí salám se sýrem - postup přípravy
Stále kupujete kuřecí salám v prodejně uzenin? Až ochutnáte ten domácí, nebudete chtít jíst jiný. Domácí variaci připravíte během několika málo minut. Nejen, že vám vyjde levněji, ale také je daleko chutnější. Přesvědčte se o tom třeba hned a pusťte se do práce.
Ingredience
Začněte tím, že si do mixéru vložíte pokrájená kuřecí prsa a rozmělníte je na kaši spolu s dvěma loupanými česnekovými stroužky. Poté přidejte i mléko, vejce, sůl, sladkou mletou papriku, koření na kuře a znovu mixujte. Výslednou hmotu přemístěte do mísy a propojte vařečkou s nahrubo strouhaným tvrdým sýrem.
Vaření kuřecího salámu se sýrem
Až budete mít masovou směs hotovou, navrstvěte ji na kousek potravinové fólie a zabalte jako velký „bonbon“. Okraje důkladně zauzlujte a celý blok masa ještě zabalte do dvou plátů alobalu. Takto vařte salám z kuřecích prsou a sýra v pánvi s vodou (naplňte nádobu do ¾) po dobu cca 30 až 45 minut na mírnějším plamenu.
Servírování kuřecího salámu se sýrem a tipy na jeho vylepšení
Hotový salám vyjměte opatrně z vroucí vody, rozbalte z alobalu i potravinové fólie a nechte zchladnout. Až bude studený, dejte ho před podáváním na pár minut do lednice. Nakonec si na kuřecím salámu pochutnejte třeba s rozpečenou bagetkou, rohlíkem, houskou, chlebem a čerstvou zeleninkou.
Hodit se bude tato domácí pochoutka i k plnění toustů, baget nebo k vaření nejrůznějších pokrmů (zapečené brambory například). Pakliže byste chtěli pozměnit chuť pokrmu, můžete do masové směsi zakomponovat klidně i pikantní papriku anebo čerstvé jemně nasekané bylinky (koriandr, bazalku, petrželku).