Kuřecí stehna v česnekové máslové omáčce - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci pro úpravu kuřecího masa, vyzkoušejte tento recept na kuře s česnekovou máslovou omáčkou. Budete se olizovat až za ušima.
Ingredience
Vykostěná kuřecí stehna nakrájejte na kousky a dejte je do větší mísy. Dobře je promíchejte spolu s kořením, kukuřičným škrobem a strouhaným zázvorem. Ochucené kuřecí maso nechte 15 minut odpočívat v zakryté misce. Poté ho restujte 5-7 minut na pánvi s rozpáleným olivovým olejem.
Česnek i feferonku mezitím očistěte a obojí nakrájejte najemno. Poté k nim přikrájejte také zelenou nať jarní cibulky.
Kuřecí maso na pánvi otočte a smažte ho dalších 5–7 minut. Po uplynutí dané doby zkontrolujte, zda je maso hotové. Pokud ano, přesuňte ho z pánve do větší mísy.
Na pánvi rozpusťte 20–30 g másla. Orestujte nakrájený česnek, cibulku a feferonku. Do směsi přidejte sójovou omáčku a restujte ji společně se zeleninou dalších zhruba 30 sekund.
V menší misce smíchejte vodu a bramborový škrob. Tuto směs poté spolu s masem přidejte k zeleninové směsi na pánvi a dobře promíchejte. Maso pokapejte citrónovou šťávou a připepřete dle chuti.
Směs znovu dobře promíchejte a vypněte sporák. Hotové maso podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například rýží či hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.