Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí teriyaki s vařenou rýží a pažitkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí teriyaki s vařenou rýží a pažitkou - postup přípravy

Připravte si šťavnaté jídlo s bohatou chutí podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Kuřecí teriyaki uvaříte snadno a během pár minut.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Omáčka

Základ

Na smažení

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teriyaki omáčku smíchejte se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a sušeným mletým zázvorem. Přidejte také sušený česnek s bramborovým škrobem a ingredience důkladně zamíchejte.

2. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 4–6 minut ze všech stran. Poté maso zalijte připravenou omáčkou a pokrm vařte 3–5 minut, do zhoustnutí. 

3. KROK

Kuřecí teriyaki servírujte s vařenou rýží, ozdobenou nasekanou pažitkou a nakrájenou jarní cibulkou. Pokrm můžete posypat také sezamovými semínky. 

4. KROK

Poznámka: Běžně se rýže vaří 15 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě pokrmu na obalu konkrétního produktu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů