Kuřecí teriyaki s vařenou rýží a pažitkou - postup přípravy
Připravte si šťavnaté jídlo s bohatou chutí podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Kuřecí teriyaki uvaříte snadno a během pár minut.
Omáčka
Základ
Na smažení
Příloha
Zdobení
Teriyaki omáčku smíchejte se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a sušeným mletým zázvorem. Přidejte také sušený česnek s bramborovým škrobem a ingredience důkladně zamíchejte.
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem 4–6 minut ze všech stran. Poté maso zalijte připravenou omáčkou a pokrm vařte 3–5 minut, do zhoustnutí.
Kuřecí teriyaki servírujte s vařenou rýží, ozdobenou nasekanou pažitkou a nakrájenou jarní cibulkou. Pokrm můžete posypat také sezamovými semínky.
Poznámka: Běžně se rýže vaří 15 minut v osolené vodě. Vždy se ale řiďte pokyny k přípravě pokrmu na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

