Kuřecí závitky se sýrovou náplní - postup přípravy
Pokud hledáte něco šťavnatého a zajímavého, čím byste potěšili svou rodinu nebo přátele při společné večeři anebo jako pohoštění na party či setkání, máme pro vás skvělý tip. Jsou to maličké závitky z kuřecího masa, které jsou plněné sýrem a pár dalšími voňavými ingrediencemi a zabalené do plátky křupavé slaniny. Jsou skvělé samostatně jako malá chuťovka, případně doplněné o vařené, pečené či grilované brambory nebo čerstvý zeleninový salát. Vyzkoušejte tento neuvěřitelně variabilní pokrm, uvidíte, že se k němu budete velmi rádi vracet.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Podélně je rozkrojte na tenčí plátky, zakryjte je igelitovým sáčkem nebo fólií a paličkou je rozklepejte na velké a tenké placky.
Tavený sýr vyloupněte do misky a vidličkou ho rozmělněte na jednolitou pastu. Aby vám to šlo lépe, můžete k němu přikápnout trochu mléka, případně olivového oleje.
Červenou papriku umyjte, osušte, odkrojte jadřince a odstraňte zbylá semínka a rozkrájejte dužninu na maličké kostičky. Umyjte a osušte i čerstvou petrželku a kopr a obojí ostrým nožem nasekejte na středně jemné kousky.
Rozklepané kuřecí pláty vyložte na pracovní plochu vedle sebe. Každý plát po celém povrchu posolte a popepřete, koření vetřete do masa a celý jeho povrch pomažte sýrovou pastou. Tu pak posypejte jemně pokrájenou paprikou a sekanými bylinkami a zarolujte je do dlouhých pevných roládek.
Plátky slaniny vyskládejte na pracovní plochu vedle sebe tak, aby se překrývaly a vytvořily plát o délce rolády. Tu pak položte na jejich spodní okraj a opět je co nejtěsněji do slaniny zabalte.
Zapněte si troubu a nechte ji předehřát na 180 °C (když to uděláte před započetím práce, nebudete pak muset čekat, než se dostatečně vyhřeje). Připravte si zapékací misku vymaštěnou olejem, případně plech vyložený pečicím papírem. Vložte do misky připravené rolády a vložte do trouby zapéct asi na 30 minut. Když je slanina na povrchu krásně zlatavá, můžete rolády vyndat a nechat trochu zchladnout. Podávejte je čerstvé, bude ale skvělé i studené.
Dobrou chuť.