Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatá zelná placka

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Šťavnatá zelná placka - postup přípravy

Máte rádi hlávkové zelí? Pak vás jistě uchvátí tento rychlý a skvělý recept na zelnou placku, která v podstatě složená ze samých zdravých ingrediencí. Pochutnat si na ní můžete nejen ke svačině, ale i na večeři. A kromě jiného díky pokrmu doplníte i celou řadu potřebných vitamínů.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte a omyjte bílé hlávkové zelí. Poté jej ostrým nožem nakrájejte na tenké nudličky a vložte do hlubší mísy. K němu dále přidejte najemno nasekaný čerstvý kopr, nahrubo nastrouhanou loupanou bramboru, dvě vajíčka, ochuťte mletou sladkou paprikou, solí, koriandrem, přisypte hladkou mouku a pečlivě všechny suroviny promíchejte v homogenní hmotu.




Smažení zelné placky a její servírování

Nyní si k ruce vezměte prostornější pánev s nepřilnavým povrchem a nalijte do ní trochu slunečnicového oleje. Ten rozprostřete po celé ploše, a nakonec vložte těsto se zelím. Placku smažte deset minut z každé strany dozlatova (s poklicí).

Nevíte si rady, jak efektivně placku obrátit? Položte na ní plochý talíř a pánev jednoduše obraťte. Hotový pokrm podávejte ideálně teplý s oblíbenými dochucovacími dipy a omáčkami. Vhodný bude nejen kečup, ale také třeba tatarka či dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak lze zelnou placku vylepšit?

Ti, co se bez masa neobejdou, mohou do těsta přidat před smažením i nahrubo nastrouhanou oblíbenou uzeninu. Hodit se bude například libovější šunka nebo slanina. Skvělé chutě ovšem docílíte i s paprikovou klobáskou. Máte rádi sýr? Není problém ho také do pokrmu zakomponovat. Volte spíš ten tvrdší na strouhání, tj. čedar nebo eidam.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů