Zeleninový salát v italském stylu

ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Zeleninový salát v italském stylu - postup přípravy

V létě jsou lehké pokrmy, jako je třeba tento salát v italském stylu, dokonalým způsobem, jak můžete osvěžit své tělo a ještě se i dobře najíst. Připravený bude během chvilky a můžete ho využít i jako přílohu k masu.
1. KROK

Rajčata omyjte, nakrájejte je na menší kostičky a dejte je do mísy, ve které budete salát tvořit. Okurku omyjte, oloupejte a poté ji také nakrájejte na menší kostičky. Přidejte ji do mísy k rajčatům. Petrželku omyjte, odkrojte z ní stonky a nasekejte ji nadrobno, přidejte ji do mísy. Totéž proveďte i s jarní cibulkou. Nakonec nadrobno nasekejte i omytou mátu a přidejte ji k ostatním surovinám.

2. KROK

Nyní udělejte zálivku. Do jiné mísy nalijte olivový olej, přidejte šťávu z citronu a po promíchání ji nalijte do mísy. Dochuťte salát solí, mletým černým pepřem a můžete ho po promíchání podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 407 hlasů
Nahlásit chybu
62 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty