Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát se šunkou a zakysanou smetanou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelný salát se šunkou a zakysanou smetanou - postup přípravy

V případě, že potřebujete doplnit vitamíny, vsaďte na zelný salát se šunkou a zakysanou smetanou. Stane se ideálním pokrmem na rychlou večeři pro celou rodinu. S lahodným smetanovým dresingem bude určitě chutnat i těm menším členům rodiny.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první fázi si oloupejte červenou i žlutou cibuli, nakrájejte ji na tenčí půlměsíčky a dejte restovat na pánev s trochou slunečnicového oleje.




Mezitím si omyjte hlávku zelí a ostrým nožem ji nakrájejte na středně velké kostičky. Pak zeleninu přihoďte k cibuli do pánve a chvíli restujte. Nakonec odstavte z plotny a pusťte se do přípravy ostatních ingrediencí. Šunkový salám pokrájejte na malé kostičky a vsypte do zeleninové směsi. Salát osolte, opepřete, zasypejte jemně nasekanou jarní cibulkou a důkladně promíchejte.

V malé misce si smíchejte zakysanou smetanu s nakládanými okurkami pokrájenými na malé kostičky a dresing pak vlijte na zelný salát.

Dobře dvěma vařečkami promíchejte a podávejte. Hodit se bude místo zakysané smetany na omáčku i majonéza, pokud budete chtít salát tučnější a plnější chuti. V případě, že nejíte uzeniny a maso, bude pokrm chutný i bez šunky. Tak ho ocení zejména vegetariáni. Věční „dietáři“ pak mohou nahradit dresing ze zakysané smetany nízkotučným bílým jogurtem.

Do salátu lze mimo jiné přidat jakýkoliv druh zeleniny, který máte v oblibě. Přejeme vám dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů