Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté šneky s máslem a skořicí

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté šneky s máslem a skořicí - postup přípravy

Jednoduché kynuté šneky podle paní Marie Kopalové připravíte velmi rychle a jednoduše. Šneky jsou sladké a můžete je podávat nejen svým hostům ke kávě, ale také si na nich můžete pochutnat u snídaně.

Ingredience pro:
14 kusů
+ -

Ingredience

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku, sušené droždí, vejce, cukr, sůl, změklé máslo a vlažné mléko smíchejte ve větší míse a uhněťte těsto, které nechte 1 hodinu kynout pod čistou utěrkou na teplém místě. 

Poznámka: U tohoto receptu není nutné dělat kvásek.

2. KROK

Po hodině kynutí těsto položte na pomoučený vál, kde ho rozválejte na plát o výšce 0,5 cm a potřete jej rozpuštěným máslem. Celý povrch těsta posypte cukrem a skořicí. 

Tip: Místo skořice můžete použít skořicový cukr.

3. KROK

Plát těsta srolujte a roládu nakrájejte na kolečka o šířce přibližně 2 cm. Kynuté šneky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 30 minut.

4. KROK

Vykynuté kousky těsta potřete rozšlehaným vaječným žloutkem smíchaným s trochou mléka a pečete je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

Poznámka: Po upečení potřete šneky ještě trochou rozpuštěného másla. Získají díky tomu krásný lesk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů