Kynuté šneky s máslem a skořicí - postup přípravy
Jednoduché kynuté šneky podle paní Marie Kopalové připravíte velmi rychle a jednoduše. Šneky jsou sladké a můžete je podávat nejen svým hostům ke kávě, ale také si na nich můžete pochutnat u snídaně.
Ingredience
Na potření
Na posypání
Mouku, sušené droždí, vejce, cukr, sůl, změklé máslo a vlažné mléko smíchejte ve větší míse a uhněťte těsto, které nechte 1 hodinu kynout pod čistou utěrkou na teplém místě.
Poznámka: U tohoto receptu není nutné dělat kvásek.
Po hodině kynutí těsto položte na pomoučený vál, kde ho rozválejte na plát o výšce 0,5 cm a potřete jej rozpuštěným máslem. Celý povrch těsta posypte cukrem a skořicí.
Tip: Místo skořice můžete použít skořicový cukr.
Plát těsta srolujte a roládu nakrájejte na kolečka o šířce přibližně 2 cm. Kynuté šneky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 30 minut.
Vykynuté kousky těsta potřete rozšlehaným vaječným žloutkem smíchaným s trochou mléka a pečete je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Po upečení potřete šneky ještě trochou rozpuštěného másla. Získají díky tomu krásný lesk.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.