Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort Ferrero Rocher

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut

Nepečený dort Ferrero Rocher - postup přípravy

Lahodné kuličky Ferrero Rocher zná každý. Ve stejném chuťovém profilu si můžete připravit nejenom ty, ale také lahodný a jednoduchý dort, jehož základem jsou lískové ořechy. Jelikož je nepečený, není nutné ani zapínat troubu.

Ingredience pro:
8 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Prvním krokem přípravy je samozřejmě příprava jednotlivých surovin. Do mixéru s nabroušenými noži vložte lískové ořechy, mixér zapněte a následně drťte. A to až do chvíle, kdy vznikne jemná konzistence. Podobná té, které budou mít i drcené sušenky, které do jemného prášku zpracujete stejným způsobem. Tedy v mixéru.




Připravte si těsto

Sušenky jsou základem vašeho nepečeného těsta. Nasypte je do mísy a následně přidávejte mléko, a dále také změklé, nejlépe lehce rozpuštěné máslo. Vše následně důkladně zamíchejte a těsto bude hotové. To přesuňte do formy o průměru dvaceti centimetrů. Těsto je třeba na dně formy důkladně upěchovat, aby vytvořilo pevný základ nepečeného dortu.

Jdeme na krém

Když je těsto na svém místě, přichází čas na krém. I ten překvapí svou jednoduchostí. Do mísy zamíří smetana, která se pomocí šlehače důkladně vyšlehá na sníh, který by měl být nadýchaný a co možná nejpevnější. Tato šlehačka se následně smíchá se zakysanou smetanou. I tady se dá při promíchávání použít ruční elektrický šlehač.

Do připravené směsi se přidá také rozpuštěná čokoláda, a následuje opětovné zamíchání. Poté další ingredience, tentokrát v podobě rozmixovaných ořechů a dále také rozdrcených sušenek. Může se jednat o libovolné oplatky, i ty s náplní různých chutí. Smícháním všech složek dohromady je krém hotový.

V tu chvíli se může nanést do připravené formy, na vrstvu těsta. Opět je třeba vytřít ho do krajů, důkladně upěchovat a zarovnat do roviny. Forma se základem i krémem by měla poté zamířit na hodinu do lednice.

Poleva na závěr

Na závěr už jenom poleva, která dort Ferrero Rocher skvěle doladí. Základem polevy je smetana, která se nalije do mísy, přidá se na kousky nakrájená čokoláda, a mísa se dá na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Díky tomu se smetana zahřeje, čokoláda se rozpustí a vše se zamíchá.

Finální dokončení

Poleva se nalije na připravený dort ve formě a důkladně se rozetře do stran a do roviny. Poté už stačí jenom posypat nasekanými ořechy, dát znovu do lednice a poté vyndat, nakrájet a ochutnat. Dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů