Kynutý broskvový koláč s drobenkou - postup přípravy
Provoňte svůj domov dezertem s osvěžující chutí. Rychlý kynutý broskvový koláč se rozplývá na jazyku a perfektně se hodí nejen jako dezert, ale také ke snídani.
Těsto
Náplň
Drobenka
V mléce nechte rozpustit čerstvé droždí, které vlijte do mísy od robota. Do směsi přidejte cukr s hladkou moukou, změklým máslem, špetkou soli a vejcem.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte vlhkou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Mezitím připravte drobenku.
Mouku smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem, hnědým cukrem a špetkou soli. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, pokryjte ho konzervovanými broskvemi a posypte drobenkou.
Kynutý broskvový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Pochoutku podávejte až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte