Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý broskvový koláč s drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynutý broskvový koláč s drobenkou - postup přípravy

Provoňte svůj domov dezertem s osvěžující chutí. Rychlý kynutý broskvový koláč se rozplývá na jazyku a perfektně se hodí nejen jako dezert, ale také ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V mléce nechte rozpustit čerstvé droždí, které vlijte do mísy od robota. Do směsi přidejte cukr s hladkou moukou, změklým máslem, špetkou soli a vejcem.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které zakryjte vlhkou utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě. Mezitím připravte drobenku. 

3. KROK

Mouku smíchejte se změklým máslem, vanilkovým cukrem, hnědým cukrem a špetkou soli. Vykynuté těsto rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, pokryjte ho konzervovanými broskvemi a posypte drobenkou. 

4. KROK

Kynutý broskvový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Pochoutku podávejte až poté, co vychladne. Díky tomu bude lépe stravitelná.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů