Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlina bez cukru, smetany i mléka

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Zmrzlina bez cukru, smetany i mléka - postup přípravy

Léto se rychle blíží a s ním také období zmrzliny. Máte-li slabost pro tuto chladivou pochoutku, ale přitom se chcete stravovat zdravě, nemusíte ji nutně vyškrtávat z jídelníčku. Zdravou a přitom dobrou zmrzlinu si totiž můžete připravit i v pohodlí svého domova. Dnes vám přinášíme recepty hned na tři různé příchutě.

Ingredience pro:
1 porce

1. příchuť

2. příchuť

3. příchuť

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Banány před použitím vždy oloupejte, nakrájejte a zmrazte. Na první zmrzlinu dejte do mixéru mražené banány a kakaový prášek. Dobře mixujte, dokud nezískáte homogenní složení. Dejte směs do misky a ozdobte podle potřeby (ořechy, lískové ořechy, mandlové vločky nebo strouhaná čokoláda).




Na druhou zmrzlinu dejte do mixéru zmrazené banány a oblíbenou ovocnou směs. Dobře promíchejte, dokud nezískáte homogenní složení. Dejte směs do misky nebo šálku a ozdobte tak, jak máte nejraději.

Na poslední zmrzlinu dejte do mixéru zmrazené banány a lžíci prášku ze zeleného čaje. Dobře promíchejte, dokud nezískáte homogenní složení. Barva nebude asi vypadat krásně, ale chuť bude jedinečná. Stejně jako u předchozích si můžete zmrzlinu ozdobit oříšky, nastrouhanou čokoládou nebo mandlovými vločkami.

Užijte si zmrzlinu s radostí. Přejeme vám dobrou chuť k jídlu se svými blízkými!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů