Lahodné kremrole s bílkovou náplní - postup přípravy
S oblibou mlsáte křehoučké kremrole? Až se naučíte tento skvostný a jednoduchý recept, již si je nebudete muset kupovat v cukrárně. Potřebujete jen pár nezbytných ingrediencí a ve výsledku vykouzlíte dokonalý zákusek pro rodinu i přátele.
Ingredience
Nejprve si uválejte na pracovní ploše posypané trochou mouky listové těsto (v případě, že není předválené). Pak jej pomocí rádla na pizzu nakrájejte na proužky o šířce asi dva centimetry. Tyto kousky těsta následně ovíjejte na připravené formičky z alobalu. Jednotlivé polotovary kremrolí vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte rozšlehanými žloutky a dejte péct do trouby na asi čtvrt hodiny při teplotě 200 °C. Mezitím se pusťte do zhotovení krému.
V malém rendlíku si zahřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní moučkový cukr. Až bude sirup hotový, odstavte jej z plotny. Nyní si vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, zakápněte citronovou šťávou a postupně vlévejte i vychladlou cukrovou tekutinu. V momentu, kdy krém zhoustne, máte hotovo. V další fázi si vyjměte z trouby upečené korpusy na kremrole, nechte chvíli vychladnout a posléze těsto plňte prostřednictvím cukrářského sáčku bílkovým krémem.
Hotové domácí kremrole můžete na závěr posypat před servírováním moučkovým cukrem. Skvělý bude dezert například s šálkem dobrého espressa, nebo s kakaem a čajem. Přejeme vám dobrou chuť při mlsání.