Lahodné vajíčkové chlebíčky - postup přípravy
Chystáte pro své blízké slavnostní setkání, avšak nevíte, jaké chlebíčky připravit? Potom se inspirujte tímto jednoduchým a přeci lahodným tipem. Rychlá a snadná vajíčková pomazánka dodá vašim chuťovkám ten správný šmrnc!
Ingredience
Začněte tím, že si uvaříte vejce natvrdo. Poté je oloupejte a nastrouhejte najemno do větší mísy. Dále přidejte i plnotučnou hořčici, majonézu, lisované stroužky loupaného česneku, sůl, mletý pepř a najemno strouhaný tavený sýr (nebude se na struhadlo lepit, pokud strouhací plošku pomažete olejem). Všechny ingredience pečlivě promíchejte a pomazánku dejte chvíli chladit do lednice.
Dokončování vajíčkových chlebíčků a jejich servírování
Nyní si k ruce vezměte čerstvou bílou bagetu (může být ovšem i celozrnná) a pokrájejte ji na stejně silné plátky ostrým nožem. Ty opečte dozlatova na suché nepřilnavé pánvi z obou stran a poté pomažte chlazenou vajíčkovou pomazánkou.
Dozdobit chlebíčky můžete kouskem čerstvé petrželky (lze i nasekat). Nakonec servírujte hostům například s vychlazeným světlým pivem nebo suchým bílým vínem. Přejeme dobrou chuť.
Různé variace vajíčkové pomazánky
Pokud vás nezaujal výše uvedený recept, můžete si jej samozřejmě i upravit. Do směsi se bude skvěle hodit například libová šunka najemno nastrouhaná, nebo třeba nesekaná pažitka či jarní cibulka. Milovníci pikantních chutí zase ocení v pomazánce třeba špetku chilli nebo pálivé mleté papriky.