Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněný hermelín

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Plněný hermelín - postup přípravy

Někdo hermelín miluje a jiný nenávidí. Pokud patří mezi vaše favority, vyzkoušejte ho třeba naplnit ořechy či zeleninou, jak to udělala paní Romana Važanská, a objevíte úplně novou dimenzi těchto podivuhodných sýrů, které se skvěle hodí jako občerstvení na slavnostním stole.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Ořechová náplň

Zeleninová náplň

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Velmi ostrým nožem seřízněte vršek z hermelínů, anebo je prostě podélně rozřízněte napůl. Lžičkou pak velmi opatrně vydlabejte měkký střed sýra tak, abyste nepoškodili stěny.

2. KROK

Vydlabanou střídku dvou hermelínů promačkejte vidličkou, smíchejte ji s mletými vlašskými ořechy, dvěma či třemi prolisovanými stroužky česneku, lžičkou změklého másla a podle vkusu dolaďte chuť trochou soli a pepře.

3. KROK

Druhou část hermelínového středu promačkejte s máslem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Papriku a zelenou část jarní cibulky nakrájejte na velmi jemné proužky, které vmíchejte do sýrové směsi.

4. KROK

Hotové sýrové náplně vložte zpátky do vydlabaných hermelínových „mističek“ (pokud jste je rozkrajovali napůl, tak musíte naplnit obě půlky) a přiklopte je zpátky odříznutým vrškem, respektive slepte obě půlky dohromady. Naplněné hermelíny zabalte do kusu alobalu a nechte je do druhého dne v ledničce ztuhnout.

5. KROK

Po odležení už s naplněnými hermelíny zacházejte tak, jak jste zvyklí. Můžete je jíst jen tak, naložit je do oleje s kořením a zeleninou, anebo je třeba nechte zapéct v troubě nebo na pánvi. Skvěle budou vypadat i na chlebíčcích či jednohubkách.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů