Langoše plněné bramborovou směsí - postup přípravy
Kdo by nemiloval trochu nezdravý oběd v podobě pořádných langošů. Ty ovšem člověka mohou po čase omrzet, a proto není nic lepšího, než je zkusit trochu oživit. A ani se nemusíte bát, že by se pokrm kvůli změně receptu znatelně prodražil.
Těsto
Náplň
Brambory uvařte tak, jak jste zvyklí. Jakmile budou měkké, slijte vodu zvlášť do nádoby a odměřte z ní 400 ml do větší mísy. Až vychladne na pokojovou teplotu, přidejte droždí, vejce, sůl, promíchejte, přidejte prosátou mouku a vypracujte těsto. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechejte těsto kynout hodinu a půl až dvě hodiny.
Mezitím uvařené brambory rozmačkejte, na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibulku, opepřete a osolte. Pracovní desku potřete menším množstvím oleje. Vykynuté těsto rozdělte na 8 až 9 částí a vytvarujte z něj placky, ty naplňte směsí z brambor a cibulky. Přehněte okraje placky k sobě a navlhčenými prsty utěsněte spoj těsta.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Každou placku smažte z obou stran dozlatova a hotové je pokládejte na papírové utěrky, jež vsáknou přebytečnou mastnotu. Ihned podávejte. Dobrou chuť!