Lehký bramborový salát s tuňákem a vejcem - postup přípravy
Tento velmi dobrý salát připravíte snadno, rychle a s pomocí snadno dostupných ingrediencí. Díky tomu budete mít levnou večeři pro celou rodinu, nad kterou v kuchyni nebudete muset trávit polovinu večera.
Ingredience
Připravte si velký hrnec. Brambory oškrábejte, omyjte a nakrájejte na větší kostky. Zalijte brambory vodou, aby byly všechny ponořené ve vodě. Hrnec dejte na plotnu, přiveďte k varu a poté teplotu snižte na střední. Vařte, dokud nebudou brambory dokonale měkké. Potom je sceďte a přesuňte do hluboké mísy.
Přidejte polovinu nakrájené červené cibule, 100 gramů tuňáka bez nálevu, citronovou šťávu z poloviny citronu a jednu lžíci majonézy. Potom vše ochuťte solí a mletým černým pepřem podle vlastní chuti. Pro děti nedávejte pepře tolik, aby na ně výsledný pokrm nebyl příliš štiplavý. Poté přidejte dvě lžíce olivového oleje. Celou směs důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.
Nakonec na smíchaný bramborový salát nastrouhejte vejce natvrdo. Můžete ho nastrouhat přímo do mísy a promíchat se salátem, anebo ho vždy nastrouhat až na výslednou porci pro každého zvlášť. V tomto případě budete pochopitelně potřebovat více uvařených vajec podle toho, kolik budete dělat porcí. Nakonec vše zasypejte nasekanou petrželkou podle chuti.
Nyní máte pokrm zcela hotový a můžete ho servírovat nedočkavým strávníkům. Tento salát můžete podávat jako samostatné jídlo, ale skvěle se bude hodit také jako příloha k masu, když jej dáte na talíř jen malou porci. S kořením můžete pochopitelně experimentovat a podle chuti přidat také čerstvou zeleninu. Přejeme hodně štěstí s přípravou a dobrou chuť!