Palačinky se zakysanou smetanou - postup přípravy
Tento recept vám přijde vhod, pokud přemýšlíte nad sladkou snídaní, bezmasým lehkým obědem nebo rychlou večeří. Palačinky jsou tenké, ale přesto se netrhají. Připravíte je do půl hodiny.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s mlékem, olejem a zakysanou smetanou. Ve vroucí vodě rozmíchejte jedlou sodu a vlijte ji do mísy.
Směs ochuťte cukrem, solí a po částech do ní vešlehejte mouku. Dno pánve pomažte olejem a vlijte na ni naběračku připraveného těsta. Palačinky smažte z každé strany po dobu 1 minuty. Postup opakujte, dokud budete mít těsto.
Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech proto, aby v těstu nevznikly hrudky. Doporučujeme ji také předem prosít.
Tip: Palačinky podávejte s oblíbenou marmeládou nebo nutellou. Můžete je servírovat také s máslem a cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty