Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palačinky se zakysanou smetanou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Palačinky se zakysanou smetanou - postup přípravy

Tento recept vám přijde vhod, pokud přemýšlíte nad sladkou snídaní, bezmasým lehkým obědem nebo rychlou večeří. Palačinky jsou tenké, ale přesto se netrhají. Připravíte je do půl hodiny.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s mlékem, olejem a zakysanou smetanou. Ve vroucí vodě rozmíchejte jedlou sodu a vlijte ji do mísy.

2. KROK

Směs ochuťte cukrem, solí a po částech do ní vešlehejte mouku. Dno pánve pomažte olejem a vlijte na ni naběračku připraveného těsta. Palačinky smažte z každé strany po dobu 1 minuty. Postup opakujte, dokud budete mít těsto. 

3. KROK

Poznámka: Mouku je nutné přidávat po částech proto, aby v těstu nevznikly hrudky. Doporučujeme ji také předem prosít.

4. KROK

Tip: Palačinky podávejte s oblíbenou marmeládou nebo nutellou. Můžete je servírovat také s máslem a cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů