Nepečený vánoční „salám“

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nepečený vánoční „salám“ - postup přípravy

Když Vánoce pomalu klepou na dveře, je načase připravit trochu toho nepečeného cukroví. Vedle všech těch kuliček a vosích hnízd vyzkoušejte i klasický nepečený „salám“ podle receptu od paní Romany Važanské – je snadný, rychlý a u strávníků mívá pravidelně velký úspěch.
1. KROK

Piškoty nahrubo rozdrťte paličkou nebo válečkem a ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny a po lžičkách do ní zašlehávejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte rum, rozinky či brusinky, kakao, nadrcené piškoty a nasekané mandle nebo ořechy a vše zpracujte do soudržné hmoty.

2. KROK

Z těsta vytvarujte dva válce připomínající šišku salámu a obalte je ve strouhaném kokosu nebo drcených oříšcích. Nakonec „salám“ nakrájejte na plátky a podávejte.

3. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 269 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt