Lehký kuřecí salátek se zeleninou a dresinkem - postup přípravy
Kuřecí maso se dá připravit na opravdu mnoho způsobů, v létě vám ovšem nejvíce zachutná v podobě lehkého salátku, který vás dokonale osvěží. Navíc je v něm spousta zeleniny, která vám dodá do těla potřebné živiny – to vše dokresluje speciální domácí dresink.
Kuřecí maso
Salát
Dresink
Do větší misky, ve které budete tvořit marinádu, dejte sůl, mletý černý pepř, granulovaný česnek, mletou sladkou papriku a oregano. Přilijte do ní rostlinný olej a vše důkladně promíchejte metličkou. Do vzniklé marinády dejte všechna kuřecí prsa a obalte je v ní. Na pánvi si rozehřejte menší množství rostlinného oleje a marinovaná prsa na něj dejte smažit z obou stran po dobu cca pěti minut, dokud nebudou zcela propečená.
Poté maso nechejte vychladnout a nakrájejte ho na menší kousky. Vložte je do mísy, ve které budete tvořit salát. Řapíkatý celer nakrájejte nadrobno a přidejte ho do mísy. Totéž proveďte i s oloupanou červenou cibulí, zeleným jablkem, jarní cibulkou, čerstvou petrželkou a listovým salátem. Nasekejte nadrobno i mandle a přihoďte je do mísy spolu se sušenými brusinkami.
Nyní můžete vytvořit dresink. Do menší mističky dejte majonézu, řecký bílý jogurt, mletý černý pepř, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a vše promíchejte důkladně metličkou. Hotový dresink přilijte do mísy se salátem a finálně vše promíchejte. Poté máte salát hotový a můžete jej podávat, dobrou chuť!