Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí křidélka v pivním těstíčku a s pikantní rajčatovou omáčkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kuřecí křidélka v pivním těstíčku a s pikantní rajčatovou omáčkou - postup přípravy

Ideální pohoštění na party nebo jen tak na mlsání k televizi místo křupek. Smažená kuřecí křidélka v pivním těstíčku doplněná o pikantní omáčku z rajčat jsou lepší než z KFC a s jistotou sklidí obrovský úspěch i u vašich přátel. Vyhrňte si rukávy a pusťte se do smažení.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve vyrobte pikantní rajčatovou omáčku.




Rajčata nakrájejte na malé kousky a oloupanou cibuli nasekejte najemno.

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje, přidejte na něj cibulku a nechte ji zesklovatět.

Pak přidejte rajčata a společně restujte, dokud se z rajčat nezačne odpařovat šťáva.

Podle chuti směs osolte a okořeňte tymiánem a mletým chilli nebo pepřem a ještě pár minut povařte. Směs odstavte z kamen, nechte mírně zchladnout a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Hotovou rajčatovou omáčku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a připravte smažená křidélka.

Kuřecí křídla umyjte a osušte a v případě potřeby pinzetou odstraňte zbytky peří. Vložte je do hluboké mísy, zasypejte je solí a pepřem, zakryjte fólií či pokličkou a nechte je v lednici asi půl hodiny odležet.

Vyšlehejte dvě vajíčka se špetkou soli a tymiánem. Zalijte pivem a přidejte tolik hladké mouky, abyste vytvořili řídké těstíčko, které je jen o málo hustší než těsto na palačinky.

Na kamnech rozehřejte pánev se středně vysokou vrstvou oleje. Každé křidélko obalte v pivním těstíčku a vložte ho do horkého oleje smažit po obou stranách dozlatova. Když jsou hotová, nechte je okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými ubrousky.

Kuřecí křidélka podávejte nejlépe čerstvá spolu s pikantní rajčatovou omáčkou, případně doplněné o smažené bramborové hranolky.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů