Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Linecká srdíčka s povidly, čokoládou a kapkou rumu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 150 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Linecká srdíčka s povidly, čokoládou a kapkou rumu - postup přípravy

Tradiční cukroví může mít i netradiční podobu. Klasické linecké cukroví můžete oživit švestkovými povidly s kapkou rumu, obléct jim kabátek z rozpuštěné čokolády a hned získáte krásnou a originální dobrotu. Tuto máme od Andy vaří pro zdraví.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na krém

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte přes sítko, smíchejte je s citrónovou kůrou a prohněťte se změklým máslem a dvěma vaječnými žloutky. Získané soudržné a hladké těsto zabalte do fólie a nechte ho v lednici alespoň 2 hodiny vychladit a odležet.

2. KROK

Z těsta vyválejte placku, z níž vykrajujte srdíčka, tentokrát však všechna bez středových otvorů. I tak jich musí ale být sudý počet, aby se dala slepovat dohromady. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je upéct při teplotě 180 °C na asi 10 minut.

3. KROK

Ve vodní lázni rozpusťte vysokoprocentní čokoládu a smíchejte ji se švestkovými povidly. Přidejte kapku rumu, promíchejte a nechte vychladnout. Hotovým krémem natírejte upečená a vychladlá linecká srdíčka a slepujte je po dvojicích dohromady. Druhou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a namáčejte do ní poloviny srdíček. Ty poté ozdobte libovolným cukrářským zdobením, nechte čokoládu zaschnout a uložte cukroví do chladu a temna pár dní uležet.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů