Linecká srdíčka s povidly, čokoládou a kapkou rumu - postup přípravy
Tradiční cukroví může mít i netradiční podobu. Klasické linecké cukroví můžete oživit švestkovými povidly s kapkou rumu, obléct jim kabátek z rozpuštěné čokolády a hned získáte krásnou a originální dobrotu. Tuto máme od Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Na krém
Na ozdobení
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte přes sítko, smíchejte je s citrónovou kůrou a prohněťte se změklým máslem a dvěma vaječnými žloutky. Získané soudržné a hladké těsto zabalte do fólie a nechte ho v lednici alespoň 2 hodiny vychladit a odležet.
Z těsta vyválejte placku, z níž vykrajujte srdíčka, tentokrát však všechna bez středových otvorů. I tak jich musí ale být sudý počet, aby se dala slepovat dohromady. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je upéct při teplotě 180 °C na asi 10 minut.
Ve vodní lázni rozpusťte vysokoprocentní čokoládu a smíchejte ji se švestkovými povidly. Přidejte kapku rumu, promíchejte a nechte vychladnout. Hotovým krémem natírejte upečená a vychladlá linecká srdíčka a slepujte je po dvojicích dohromady. Druhou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a namáčejte do ní poloviny srdíček. Ty poté ozdobte libovolným cukrářským zdobením, nechte čokoládu zaschnout a uložte cukroví do chladu a temna pár dní uležet.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví