Listový bochník nadívaný kuřecím masem a játry - postup přípravy
Předkrm, který nahodí opravdu vysokou laťku pro svou vynikající chuť a kombinaci kuřecího masa spolu se šťavnatými játry a zeleninou v listovém těstě. Je snadný na přípravu, chutná opravdu delikátně a díky listovému těstu je velmi jemný a lehký. A zbylou část od oběda lze nakrájet a servírovat při večerním posezení u piva a vína!
Ingredience
Do hrnce vložte omytá a dobře očištěná játra, zalijte vodou a přiveďte k varu, povařte asi 10–15 minut. Nezapomeňte odstraňovat průběžně pěnu. Mezitím omyjte kuřecí prsa a dejte vařit do druhého kastrolu v mírně osolené vodě. Vařte asi 20 minut a i v tomto případě odstraňujte pěnu. Dovařená játra a kuřecí maso slijte, nechte vychladnout. Poté smíchejte a rozdělte na dvě poloviny, jednu umelte pomocí mlýnku, druhou část nakrájejte na kostičky pomocí ostrého nože.
Připravte si zeleninu, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Papriky omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte na drobné kostičky. Na plotýnku dejte hrnec, vložte máslo a rozehřejte. Cibuli s česnekem smažte po dobu 5 minut, poté přidejte papriky a restujte dalších 5 minut.
Následně nechte vychladnout a smíchejte s masem, zalijte směsí rozšlehaných vajec. Osolte, opepřete a přidejte nakrájené bylinky.
Připravte si zapékací misku, listové těsto rozválejte nebo použijte již rozválené a vložte jej na dno misky, okraje těsta nechte přečnívat přes okraj misky. Na dno vyložte polovinu masové směsi se zeleninou, poté proložte vařenými vajíčky nakrájenými na kostičky.
Přikryjte druhou vrstvou masa. Okraje těsta nakrájejte na zhruba 1 cm široké proužky a překryjte je přes sebe, abyste zakryli náplň.