Litý jahodový koláč - postup přípravy
Ať už je léto nebo zima, takový jahodový koláč na zakousnutí se bude hodit vždy, obzvláště když máte za sebou náročný den a potřebujete trochu relaxace. Jeho příprava vám moc času nezabere a následně si na něm můžete pochutnat u horké kávy.
Ingredience
Na vymazání formy
Na ozdobu
Do větší mísy dejte dvě rozklepnutá vejce, přidejte k nim cukr krystal spolu s vanilkovým cukrem a vyšlehejte je šlehačem do pěny. Poté k nim přilijte plnotučné mléko, rostlinný olej a přidejte i hladkou mouku s práškem do pečiva. Vše opět šlehejte, dokud nezískáte hladké těsto. Formu na pečení (průměr cca 22 – 24 cm) vymažte rostlinným olejem a vysypejte trochou hrubé mouky.
Poté do formy nalijte těsto a důkladně ho zarovnejte stěrkou. Naskládejte do něj očištěné celé jahody a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte koláč cca 35 minut a poté máte hotovo. Na ozdobu ho můžete zasypat moučkovým cukrem a podávat. Dobrou chuť!