Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kebaby z mletého masa a bramborové spirály na špejli

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Kebaby z mletého masa a bramborové spirály na špejli - postup přípravy

Z mletého masa nemusíte dělat jen sekanou nebo karbanátky, originálním jídlem z něj jsou i kebaby na špejli. Hodí se k nim jakákoliv bramborová příloha, pečené spirálky z brambor jim však dodají větší šmrnc.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Na maso

Na brambory

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy mleté telecí maso (můžete použít i vepřové, hovězí nebo mix). Cibule rozmixujte na jemno, vyždímejte z nich šťávu a přidejte je k masu.

2. KROK

Přidejte sůl, sušený koriandr, mletý kmín, chilli vločky, sladkou papriku, pepř, trochu strouhaného tvrdého sýra a nasekaný čerstvý koriandr. Maso několik minut musíte hníst, aby získalo lepkavou strukturu. Poté mísu přikryjte a dejte na hodinu do lednice.

3. KROK

Střední brambory pečlivě omyjte a napíchněte na špejli. Nožem je kolem dokola prořezávejte (viz video), abyste získali pomyslnou spirálu, kterou na špejli roztáhnete.

4. KROK

Smíchejte si v misce strouhanku, sladkou papriku, sůl, pepř a strouhaný parmazán. V druhé misce pak olivový olej s lisovaným česnekem.

5. KROK

Olejem pomašlujte spirály, pak na ně nasypejte směs se strouhankou a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte brambory 40 až 45 minut, v polovině pečení je pootočte.

6. KROK

Z mletého masa vytvarujte podlouhlé šišky o hmotnosti asi 120 gramů. Prostředkem prostrčte špejli a šišky dejte na mřížku trouby rozpálené na 220 °C.

7. KROK

Pod maso dejte plech, aby šťáva odkapávala na něj. Pečte je 15 minut, pak je otočte a pečte dalších 10 až 12 minut. Poté je podávejte s bramborovými spirálkami.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů