Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Litý rybízový koláč s drobenkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Litý rybízový koláč s drobenkou - postup přípravy

Rybíz je klasickým a oblíbeným symbolem léta jako vděčné ovoce, kterého je na každé správné zahradě vždy bohatá zásoba. Upečte z něj výborný litý koláč podle receptu, o který se podělil kanál Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Drobenka

Těsto (1 hrnek = 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z másla, moučkového a vanilkového cukru s moukou ručně zpracujte drobenku. Poté si připravte suroviny na těsto. 

2. KROK

Ve větší míse smíchejte nejprve suché ingredience, tedy moučkový cukr s kypřicím práškem a moukou. Poté přidejte vejce, olej, mléko a také vanilkový extrakt. Všechny ingredience důkladně vyšlehejte šlehačem.

3. KROK

Vyšlehané těsto nalijte na plech a bohatě ho posypejte rybízem a drobenkou. Takto připravený koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba půl hodiny.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů