Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý čokoládový dort, na který nebudete muset čekat

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlý čokoládový dort, na který nebudete muset čekat - postup přípravy

Připravit pro svou rodinu i přátele rychlý, jednoduchý a vynikající dezert je velmi důležité. Potěšíte je, a přitom nestrávíte v kuchyni extrémní množství času. Podívejte se na dnešní recept a nezapomeňte ho vyzkoušet!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Pamatujte, že objem jedné sklenice je 250 ml. Nyní se můžeme pustit do těsta. Do misky dejte kefír a jedlou sodu. Nechte pár minut odpočívat, aby začala jedlá soda pracovat. Mezitím do hluboké mísy rozbijte vejce. Přidejte špetku soli a cukru. Promíchejte do hladka. Následně přidejte slunečnicový olej a kefír s jedlou sodou. Znovu důkladně promíchejte. Poté přidejte prosátou mouku spolu s kakaem. Velmi dobře promíchejte, abyste získali hladké a jemné těsto bez hrudek.

2. KROK

Těsto nalijte do čtvercové formy na pečení o šířce 18-20 cm. Nezapomeňte ji vymazat máslem. Těsto rovnoměrně rozetřete, aby se rovnoměrně upeklo. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 35 minut. Poté zkontrolujte párátkem. Upečené těsto nechte vychladnout a poté vyndejte z formy. Povrch vyrovnejte nožem a poté rozřízněte podélně na 2 stejné díly.

3. KROK

Nyní připravte krém. Smíchejte smetanu s moučkovým cukrem. Odstavte na 15 minut. Během této doby se cukr rozpustí. Poté bude krém připravený k použití a můžete začít se sestavováním dortu.

4. KROK

Oba pláty těsta položte na plech, namažte je asi polovinou krému. Alespoň 2-3 lžíce krému si nechte na zarovnání okrajů dortu. Položte pláty na sebe a okraje dortu namažte zbylým krémem. Na povrch dortu nasypejte drobky, které získáte rozdrobením vršků, které jste odřízli z těsta při zarovnávání. Dort můžete ihned nakrájet a servírovat. Nemusíte ho dávat do lednice a čekat, až ztuhne. Jednoduše ho naservírujte a užijte si jeho jemnou a lahodnou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů