Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lívancový dort s tvarohovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Lívancový dort s tvarohovým krémem - postup přípravy

Kynuté lívancové těsto můžete zadělat s rozmixovanými banány a usmažit je přes celou pánev. Když je navrstvíte na sebe slepené tvarohovým krémem, získáte pravdu skvělý dezert.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse za pomoci ponorného mixéru rozmixujte na kusy nakrájené banány, vejce, cukr, sůl, mléko a sušené droždí. Pak přilijte vodu a ještě promíchejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a vymíchejte hladké řídké těsto. Mísu přikryjte a nechte těsto 30 minut kynout.

2. KROK

Po vykynutí těsto trochu promíchejte. Na pánev dejte trochu oleje, nalijte na její povrch potřebné množství těsta, aby vznikl lívanec po celé ploše, a z obou stran smažte lívance stejné velikosti, dokud vám stačí těsto.

3. KROK

Tvaroh v míse prošlehejte ponorným mixérem, aby byl hladký a bez hrudek. V další míse pak šlehačem vyšlehejte do hladké hmoty změklé máslo. Poté k němu natřikrát přišlehejte slazené kondenzované mléko. Nakonec do směsi vmíchejte rozmixovaný tvaroh.

4. KROK

Na talířek dejte malinko krému a položte na něj lívanec, aby neklouzal. Namažte ho krémem, položte další lívanec a zase namažte, což opakujte, dokud nedojdete k poslednímu lívanci. Vršek potřete zbytkem krému, můžete ozdobit ovocem a porcujte dezert jako dort.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů