Kuřecí rizoto s mrkví

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí rizoto s mrkví - postup přípravy

Pokud vám zbude pečené či grilované kuře od včera, můžete ho použít na přípravu chutného a snadného rizota, třeba podle tohoto receptu od paní Hany Petrášové. Příjemně zasytí a díky obsažené zelenině a čerstvým bylinkám je i hodnotnou součástí jídelníčku.
1. KROK

Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejte olej s máslem a očistěte mrkev, kterou nakrájejte na menší kousky. Když se máslo rozpustí, přihoďte na něj mrkev a restujte ji asi 5 minut.

2. KROK

Zatímco se mrkev opéká, nakrájejte kuřecí maso na drobné kostičky. Po pěti minutách jej přihoďte do pánve k mrkvi a společně dál restujte. Přidejte lístky čerstvého tymiánu, sůl, pepř a podravku. Promíchejte a nechte zarestovat.

3. KROK

Rajče nakrájejte na drobné kostičky, přihoďte ho do pánve k mrkvi a kuřeti a ještě chvilku restujte. Pokud rajče pustí málo šťávy, podlijte směs trochou vody a pokračujte ve vaření, dokud se rajče nerozpadne a mrkev téměř nezměkne (měla by ale zůstat trochu křupavá).

4. KROK

Obsah pánve smíchejte s uvařenou rýží, přidejte jemně nasekané listy petrželky nebo libečku a rizoto podávejte sypané strouhaným sýrem.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 186 hlasů
Nahlásit chybu
84 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt