Lodičky z mletého masa se zeleninovým salátem - postup přípravy
Z mletého masa a brambor můžete k obědu připravit speciální plněné lodičky. Vynikající je k nim salát zeleninový salát se svěží zálivkou.
Na lodičky
Na salát
Na hrubém struhadle nastrouhejte brambory. Nalijte k nim vodu, propláchněte je a sceďte. Přidejte mleté maso, 1 vejce, nastrouhejte najemno cibuli, prolisujte česnek a dle chuti osolte a opepřete. Mísu se směsí přikryjte a nechte 30 minut odpočinout.
Směs rozdělte na 4 části a udělejte z nich podlouhlé bochánky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pak z nich zformujte lodičku tak, aby byla uprostřed prohlubeň. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte maso 30 minut.
Na salát si nakrájejte půl hlávky ledového salátu. K němu přidejte na kostky nakrájenou okurku, velké rajče, půl papriky a trochu oliv. Přidejte sůl, oregano, olivový olej, francouzskou hořčici a šťávu z citronu a promíchejte.
Nastrouhejte si tvrdý sýr. Do každé z lodiček ho trochu nasypejte a pak na něj rozklepněte 1 celé vejce. Mírně ho osolte a dejte lodičky péci na dalších 5 minut. Horké upečené lodičky servírujte se salátem a posypejte trochou nakrájené jarní cibulky.