Plněný hovězí plátek v trojobalu s pečeným bramborem - postup přípravy
Luxusní oběd nemusí být nijak složitý ani plný exotických ingrediencí. Stačí vzít pěkný kousek hovězího masa, zabalit do něj cibulku a osmažit, jako to dělá paní Ladislava Šatavová.
Ingredience
Brambory oloupejte, v osolené vodě uvařte do poloměkka, vsypte je na plech a dejte péct do trouby na 180 °C.
Hovězí maso naklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. Z jedné strany plátky potřete plnotučnou hořčicí a přidejte kopeček jemně nasekané cibule. Plátek přeložte na poloviny, abyste náplň uzavřeli.
Připravte si talíř s hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem a strouhankou a na sporáku rozehřejte pánev se silným dnem a vrstvou rozehřátého másla s trochou rostlinného oleje. Každou hovězí kapsu obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance a nechte ji na pánvi z obou stran na nejslabším plameni osmažit dozlatova, tj. cca 15 minut z každé strany.
Osmažené řízky nechte trochu okapat od oleje. Vložte je do trouby na plech k bramborám a společně nechte 10 minut dopéct, aby maso lépe změklo. Podávejte spolu s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.