Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněný hovězí plátek v trojobalu s pečeným bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Plněný hovězí plátek v trojobalu s pečeným bramborem - postup přípravy

Luxusní oběd nemusí být nijak složitý ani plný exotických ingrediencí. Stačí vzít pěkný kousek hovězího masa, zabalit do něj cibulku a osmažit, jako to dělá paní Ladislava Šatavová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory oloupejte, v osolené vodě uvařte do poloměkka, vsypte je na plech a dejte péct do trouby na 180 °C.

2. KROK

Hovězí maso naklepejte a po obou stranách osolte a opepřete. Z jedné strany plátky potřete plnotučnou hořčicí a přidejte kopeček jemně nasekané cibule. Plátek přeložte na poloviny, abyste náplň uzavřeli.

3. KROK

Připravte si talíř s hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem a strouhankou a na sporáku rozehřejte pánev se silným dnem a vrstvou rozehřátého másla s trochou rostlinného oleje. Každou hovězí kapsu obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance a nechte ji na pánvi z obou stran na nejslabším plameni osmažit dozlatova, tj. cca 15 minut z každé strany.

4. KROK

Osmažené řízky nechte trochu okapat od oleje. Vložte je do trouby na plech k bramborám a společně nechte 10 minut dopéct, aby maso lépe změklo. Podávejte spolu s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů