Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Loupáky sypané mákem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Loupáky sypané mákem - postup přípravy

Vynikající loupáky potěší každého milovníka sladkých dobrot. A pokud je upečete podle receptu paní Anety Mühlhandlové, vydrží vám měkké dokonce až tři dny.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší misce zadělejte kvásek z mléka, cukru a droždí a nechte ho vzejít na teplém místě pod utěrkou.

2. KROK

Do další misky prosejte mouku a smíchejte ji s solí. Přidejte vzešlý kvásek, cukr, jedno vejce a změklé sádlo. Z těchto surovin vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na stěny mísy.

3. KROK

Nechte vypracované těsto kynout po dobu jedné hodiny na teplém místě. Poté rozdělte těsto na deset stejných dílů a vytvarujte z nich loupáky nebo briošky. Položte je na plech s pečicím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 45 minut.

4. KROK

Po vykynutí loupáky potřete vajíčkem a posypte mákem dle chuti. Pečte je 20–25 minut v troubě předehřáté na 160°C. Před konzumací je nechte vychladnout na mřížce.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů