Loupáky sypané mákem - postup přípravy
Vynikající loupáky potěší každého milovníka sladkých dobrot. A pokud je upečete podle receptu paní Anety Mühlhandlové, vydrží vám měkké dokonce až tři dny.
Ingredience
Ve větší misce zadělejte kvásek z mléka, cukru a droždí a nechte ho vzejít na teplém místě pod utěrkou.
Do další misky prosejte mouku a smíchejte ji s solí. Přidejte vzešlý kvásek, cukr, jedno vejce a změklé sádlo. Z těchto surovin vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na stěny mísy.
Nechte vypracované těsto kynout po dobu jedné hodiny na teplém místě. Poté rozdělte těsto na deset stejných dílů a vytvarujte z nich loupáky nebo briošky. Položte je na plech s pečicím papírem a nechte je přikryté kynout dalších 45 minut.
Po vykynutí loupáky potřete vajíčkem a posypte mákem dle chuti. Pečte je 20–25 minut v troubě předehřáté na 160°C. Před konzumací je nechte vychladnout na mřížce.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.