Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makovo-jogurtová bábovka

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Makovo-jogurtová bábovka - postup přípravy

Bábovky právem patří mezi stálice českého pečení. Pokud je zbožňujete na všechny různé způsoby, vyzkoušejte například makovo-jogurtovou podle receptu, který nám poskytla paní Pavlína Bušová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience (1 hrnek = 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vyšlehejte cukr, vanilkový cukr a vejce do pěny, poté zašlehejte olej a jogurt. Pak přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva a mletý mák. Vymíchejte těsto.

2. KROK

Vymažte formu na bábovku máslem a vysypejte moukou. Nalijte dovnitř těsto. Vložte formu do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečte 35 až 40 minut. Po upečení bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů