Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodový pohár s jogurtem a vanilkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Jahodový pohár s jogurtem a vanilkou - postup přípravy

Máte-li doma jahody, mléko a pár dalších základních ingrediencí, připravte si z nich ten nejlepší a nejjednodušší jahodový pohár s jogurtem. Zamilujete si ho.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mražené jahody vyndejte z mrazáku přibližně 10–15 minut před tím, než s nimi budete pracovat. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, kukuřičným škrobem, vanilkovým cukrem a rendlík umístěte na sporák. 

2. KROK

Směs zahřívejte 1–2 minuty, do zhoustnutí, a poté ji přelijte do mísy, kde ji zakryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

Poznámka: Fólii umístěte na vzniklý krém tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na povrchu nevytvoří škraloup.

3. KROK

Rozmrazené jahody zbavte zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a smíchejte je s jahodovým jogurtem. Ingredience následně rozmixujte ponorným mixérem na hladkou směs, kterou vmíchejte do vychladlého krému.

Poznámka: Aby byla směs co nejvíce hladká, použijte k míchání ponorný mixér.

4. KROK

Jahodovou směsí naplňte sklenice, ve kterých budete jahodový pohár s jogurtem servírovat a vložte je na 1 hodinu do lednice. 

Tip: Poháry podávejte ozdobené čerstvými kousky jahod.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolci

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů