Piškotové „bomby“ s pomerančovou šlehačkou

ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Piškotové „bomby“ s pomerančovou šlehačkou - postup přípravy

Pokud potřebujete připravit zákusky například na rodinnou oslavu a nechcete utrácet za ty z cukrárny, vyzkoušejte domácí piškotové „bomby“ doplněné o lahodnou pomerančovou šlehačku. Nejenže skvěle chutnají, ale i vypadají, úspěch u strávníků je tak 100% zaručen.
1. KROK

Do mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté zašlehejte mléko a olej. Přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva a nakonec přimíchejte kůru z citronu a citronovou šťávu. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 40x30 centimetrů a dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu zhruba 25 minut.

2. KROK

Po vychladnutí z korpusu vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájejte co největší počet koleček. Zbytek korpusu nevyhazujete, ale rozdrobte ho na jemno. Kolečka pak potřete 100 mililitry pomerančové šťávy.

3. KROK

Nalijte do mísy slazenou smetanu ke šlehání a vyšlehejte z ní šlehačku. Pokud nemáte slazenou, podle chuti do ní zašlehejte moučkový cukr. Do šlehačky pak postupně zašlehejte ještě 100 mililitrů pomerančové šťávy. Poté ji dejte do cukrářského sáčku, naneste ji na vykrojená kolečka a její vršek pak posypejte rozdrobeným korpusem. Před podáváním zákusky pocukrujte moučkovým cukrem.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 387 hlasů
Nahlásit chybu
88 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt