Makový závin z pomazánkového másla - postup přípravy
Na makový závin jde udělat velmi jednoduché těsto jen z pomazánkového másla a mouky. Recept na něj nám poskytla paní Dana Hanzlíčková.
Na těsto
Na náplň
Do mísy dejte pomazánkové máslo a špaldovou mouku a vymíchejte tuhé těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a vyválejte z něho obdélníkovou placku.
Mletý mák spolu s cukrem a skořici smíchejte v rendlíku, můžete přidat i trochu povidel. Ke směsi přilijte buď trochu mléka, vody nebo šťávy z kompotu, přihřejte a nechte vychladnout. Pak ji rovnoměrně rozprostřete na placku. Doprostřed dejte řadu kompotovaných švestek a nakonec srolujte. Náplň lze použít i jinou, třeba tvarohovou.
Dejte závin na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte vejce a potřete jím vršek závinu, poté na něj dejte plátky mandlí. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte závin do růžova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.